top of page

Kneks


"Alle" har en oppskrift på knekkebrød. Men har du prøvd å lage Kneks? Kneks er annerledes, for her bruker vi ferskvalset økologisk korn.

Du trenger

8 dl valset korn

(Jeg liker å mikse litt med de forskjellige kornsortene. Smak og konsistens varier litt etter hva slags korn man bruker. Prøv deg fram.)

2 dl solsikkefrø

2 dl linfrø

2 ts salt

7-8 dl vann

Slik gjør du

Bland alt godt. La det stå og svelle i ca 30 minutter.

Del deigen i tre og fordel på tre bakeplater som er dekt med bakepapir.

For å få kjevlet kneksen så tynn som mulig legger jeg plastfolie mellom deigen og kjevlet. Da klisser det ikke så mye og man får helt tynne og sprø kneks.

Når det er kjevlet ut, strø med havsalt, andre krydder eller frø.

Stek kneksen på varmluft ved ca 160 grader.

Ta ut etter 10 minutter og bruk en pizzakniv for å dele opp kneksene i passe størrelse.

Sett dem tilbake i ovnen og stek til de er ferdige, altså tørre og sprø. Sjekk hvert tiende minutt slik at du ikke brenner kneksen din.

Om du ikke synes kneksen ble sprø nok, bryt opp stykkene og legg dem tilbake i ovnen på 50 grader og med ovnsdøra på gløtt. La det stå slik så lenge du synes det trengs.

Spis kneks med Brie og rørt tyttebær. Det er vanskelig å finne noe som smaker bedre sammen med en kopp te.

Variasjon

Mange er allergiske mot nøtter. Men om du tåler dem smaker det veldig godt å ha hakkede valnøtter i kneksen. Bruk da 1 dl nøtter, og 1 dl solsikkefrø. Du kan også erstatte litt av linfrøene og solsikkefrøene med chia, gresskar eller sesamfrø.

Nylige innlegg
Arkiv
Søk på Tag
Følg oss
  • Facebook Basic Square
bottom of page