top of page

Sunngo 5-kornsbrød


Nybakt Sunngobrød

Noen ganger når jeg lager brød føler jeg meg litt som en pottemaker. Det er fint å kunne bli klissete på hendene mens man knar deigen, artig å forme deigen til fine brød, og veldig tilfredstillende når de kommer ut av ovnen klare til å bli spist. Selv om det er mange gode brød å få kjøpt på butikkene kan ingenting sammenligne seg med hjemmebakt brød fullt av sunt korn og frø. Her er en oppskrift jeg bruker:

Du trenger

5 dl valset korn (bruk gjerne en blanding av alle kornsortene)

4 dl finmalt rug

2 dl finmalt hvete

8 dl hvetemel

2 never gresskarfrø

2 never solsikkefrø

2 ts salt

ca 7 dl lunkent vann

3 ss nøytral olje

¼ pk fersk gjær (man kan også bruke tørrgjær. Bruk da en halv pakke)

1-2 ss honning

Valgfritt:

En neve eller to med andre frø eller nøtter (Jeg synes det er veldig godt med valnøtter eller hasselnøtter)

Mel til utbaking

Slik gjør du

Bland alle de tørre ingrediensene.

Løs opp gjæren i litt vann. Hell det i ei grop i melblandingen.

Hell i vannet, honning og olje.

Bland til alt blir en deig.

Kna så lenge du orker. Jo lengre du knar, og mer hever deigen seg.

Form to slanke brød.

Legg i to smurte former. (Husk og legg en strimle bakepapir i hver form. Da blir det lett å få brødet ut etter det er stekt.)

Etterhev i ca 30 min.

Pensle med vann eller et egg. Strø på med litt valset korn på toppen.

Stek på 170 grader i ca 40 minutter, eller til brødet ser ferdig ut og har en hul lyd når du banker på det.

Nylige innlegg
Arkiv
Søk på Tag
Følg oss
  • Facebook Basic Square
bottom of page