top of page

Epler og bakt korn til frokost


Denne retten er så enkel og så sunn at man absolutt kan spise den til frokost. En velkommen variasjon på frokostbordet på en helt vanlig hverdag, eller kanskje det kan bli en ny helgefrokost. Man kan godt lage ferdig alt kvelden før og sette det i kjøleskapet. Så er det bare å sette den i ovnen på morgenen.

Du trenger:

6-8 dl frukt, som for eksempel epler og blåbær (eller kanskje bringebær, rabarbra, pærer eller plommer) 6 dl valset korn 1 dl valnøtter, hakket (ikke nødvendig, men godt) 1/4 ts salt 1 ts bakepulver 2-3 ss linfrø 1 ss kanel 2 ss honning (jeg brukte lønnesirup) 5 dl melk (eller juice om man ikke tåler melk) 2 egg Legg kuttet frukt/bær i bunnen av ildfast form. Bland alle de tørre ingrediensene og legg det over bær/fruktblandingen. Bland egg, væske, honning. Hell over kornblandingen så alt blir “dynket.” Stek i ovn, 170 grader ca 40-45 minutter. Server med yoghurt for frokost. Eller med vanilje kesam, is, krem eller vaniljesaus for dessert. Lett. Godt. Sunt.

Nylige innlegg
Arkiv
Søk på Tag
Følg oss
  • Facebook Basic Square
bottom of page