top of page

Rugotto


Risotto har du sikkert hørt om. Men hva med Rugotto? Rugotto er litt som søskenbarnet sitt, Risotto, bare mye sunnere og, faktisk, mye mer smakfull.

Her er oppskriften på Rugotto

Du trenger:

4 dl ukokt, hel usprøytet Maxkorn rug

2 ss oliven (eller raps) olje

1 løk

1-2 fedd hvitløk

1 cm rå ingefær

1 blomkål

1 dl revet ost

salt

pepper

masse, masse friske urter

Om du ønsker:

2 egg

Slik gjør du:

Skyll rugen i kaldt vann. Ha den i en kaserolle med 8 dl vann og 1 ts salt. La rugen koke i ca 30 minutter. (Om du ønsker å forkorte koketiden, legg rugen i vann noen timer før du skal bruke den. Da vil det bare ta ti minutter å koke.)

Men rugen koker, kutter du løk, hvitløk og ingefær i små biter. Ha alt sammen i ei stekepanne med varm olivenolje. Fres et par minutter. Tilsett blomkål som er kuttet i små buketter. Ha i ca en dl vann og stek/kok til blomkålen er myk. La stå til rugen er klar.

Når rugen er myk, heller du av vannet, og blander den kokte rugen sammen med grønnsakene. Bland i revet ost. Om du ønsker det, knekker du et par egg i blandingen her. Stek et par minutter. Smak til med salt og pepper.

Klipp opp masse friske urter og strø på rugottoen. Mine favoritter er koriander, basilikum, persille og rosmarin.

Server.

PS. Om du ikke ønsker at dette skal være en vegetarrett, kan du jo tilsette kylling eller annet kjøtt i rugottoen din. Jeg synes også det er kjempegodt med sopp og rosenkål. Mulighetene er uendelige.

Nylige innlegg
Arkiv
Søk på Tag
Følg oss
  • Facebook Basic Square
bottom of page