top of page

Din egen frokostblanding


Hvis man har en kornvalse og korn har man egentlig alt men trenger for frokost (eller formiddagsmat, middag eller kvelds for den saks skyld).

Noen av oss ønsker å gjøre maten så enkel som mulig, mens andre har lyst til å eksperimentere med frokostblandingene våre. Selv kan jeg bruke opp til 20 minutter før jeg endelig har en frokost jeg er fornøyd med. Da kan jeg sette meg ned med kaffekoppen, ei god bok og en tallerken frokostblanding som ikke kan bli kjøpt noen steder. Det er MIN blanding, og jeg har en perfekt balanse av korn, frø, nøtter, krydder, yoghurt, frukt og agave.

En dag bestemte jeg meg for å prøve den minimalistiske blandingen Magne liker: vann og korn. Jeg trodde det ville bli et meget trist måltid. Litt som fengselmat, tenkte jeg. Så ble jeg overrasket. Det var ganske godt. Jeg tenkte på det som usminket korn. Jeg hadde alltid sminket på kornblandingen, og det har vært greit. Men det var fint å spise bare kornet og kjenne på smaken og teksturen. Man kan altså lage sin egen kornblanding uten noen oppskrift. Alt er tillatt. Men om du trenger litt inspirasjon kan du jo prøve noen av disse idéene.

Du trenger:

Valset korn

(Du kan jo ta noen modige valg, og blande flere kornsorter i frokosten din. Snart vil du lære deg å kjenne de forskjellige smaksnyansene og teksturen i de forskjellige kornsortene. Rug er litt mandig og tøff, en kornsort med en attityde. Rughvete er søt og myk. Bygg er sterk og tar kontroll. Svedjerug er retro og jordnær.)

Væske

(Melk, kulturmelk, kefir, biola, yoghurt, soyamelk, havremelk, mandelmelk eller, om du ønsker å leve veldig enkelt og billig, vann.

Frø av forskjellige varianter

(som for eksempel linfrø, solsikkefrø, sesamfrø)

Tørket frukt

Om du har tid og inspirasjon, kan du prøve med en eller flere av disse ingrediensene også

Valnøtter (og eller andre nøtter. Prøv cashewnøtter.)

Litt tørket kokos

Nylige innlegg
Arkiv
Søk på Tag
Følg oss
  • Facebook Basic Square
bottom of page