top of page

Verdens beste grøt

Grøt for meg er noe urnorsk. Vi kan kanskje gå så langt som å si at landet vårt er bygd på denne enkle retten. Selv vokste jeg opp med den. Hver lørdag etter helgevasken var unnagjort, var det lørdagsgrøt.

Jeg har oppdaget at det er ingen grenser for hva man kan putte i kasserollen sammen med det kornet man måtte velge. Her er en oppskrift som er en sunn energibombe, og som holder deg mett nesten hele dagen. Du kan selv velge om du vil spise verdens sunneste grøt til frokost, middag eller kvelds. Bare pass på å strø masse kanel på toppen!

Du trenger

2 dl valset korn (gjerne en blanding av alle kornsortene du har)

2 ss solsikkefrø

2 ss linfrø (gjerne knuste)

1 ss chiafrø (disse finner du på helsekostbutikker, og på noen supermarked. Om du ikke har chia, erstatt det med sesamfrø.)

½ eple

litt salt

valnøtter

3 dl melk eller annen væske

kanel

honning, lønnesirup eller agavesirup

Ha alle ingrediensene unntatt kanel, honning, lønnesirup eller agavesirup i en kasserolle. La det hele koke opp. Småkok i ca 5 minutter. Server med mer melk eller annen væske, kanel og honning, lønnesirup eller agavesirup. Om du vil kan du også ha på en klatt smør.

Nylige innlegg
Arkiv
Søk på Tag
Følg oss
  • Facebook Basic Square
bottom of page