top of page

Kjøleskapsgrøt


Det er minst tre gode grunner til å lage kjøleskapsgrøt. For det første er det bra med alt som er unnagjort. Om du lager ferdig grøten og setter den i kjøleskapet natten over, kan du bare ta den ut og spise den rett fra glasset neste morgen. For det andre blir korn, om mulig, ennå sunnere etter det blir lagt i bløtt. Så mens du sover ligger kornet og gjør seg ekstra sunt uten at du trenger å gjøre noe som helst. Og sist, men ikke minst, så er kjøleskapsgrøt utrolig smakfullt.

Så enkelt er det å lage:

I et norgesglass eller et annet glass blander du

1,5 dl valset korn

1 ts sitronsaft

2 ss frø (sesam, lin eller solsikke)

noen hakkede nøtter

litt honning

½ revet eple

½ dl eplejuice

½ dl melk

½ dl naturell yoghurt

kanel

(Om du er allergisk mot meieriprodukter, unnlat melk og yoghurt, og erstatt det med mer juice eller soyamelk. Eller annen væske.)

Skru på lokket og sett det i kjøleskapet til neste dag.

Neste dag står du opp, lager deg litt kaffe eller te, og tar ut glasset med ferdiglaget kjøleskapsgrøt. Nyt det mens du tenker på hva den nye dagen vil bringe.

Nylige innlegg
Arkiv
Søk på Tag
Følg oss
  • Facebook Basic Square
bottom of page